Postnatale massage
Postnatale massage

Sneller Herstel

Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na de bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt. Massage mag vanaf zes weken na de bevalling.

Ontzwangeren

Ontzwangeren kost tijd. Veel vrouwen hebben tot een jaar na de bevalling last van een aantal klachten. Bekende klachten zijn hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen vrouwen in deze periode last krijgen van stemmingswisselingen. Postnatale massage kan deze klachten verlichten.

Je gebruikt je lichaam veel

Een kindje verzorgen vergt veel van je lichaam. Je tilt en draagt veel. Geen goede zithouding tijdens de borstvoeding en zwaardere borsten kunnen gespannen nek- en rugspieren geven. Postnatale massage richt zich op de spieren die nu extra belast worden en laat je spieren weer even helemaal ontspannen.

Tijd voor jezelf

Een massage kan bovendien een goed middel zijn om even tijd voor jezelf te nemen. Je kindje vraagt veel van je. Dat betekent dat je soms je eigen behoeften moet uitstellen. Bij postnatale massage gaat het alleen om jou en je lichaam

De behandeling

De massage vindt plaats in een rustige, sfeervolle ruimte. Een behandeling duurt een uur en een kwartier. De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je helemaal kunt ontspannen.

We bespreken je wensen voor de massage en je eventuele klachten. Dit bepaalt de inhoud van de massage. Op de massagetafel word je ondersteund door kussens waar het nodig is, en ik dek je toe met warme handdoeken. Ik gebruik alleen natuurlijke olie en massagewax.

Gebruikte massagetechnieken

Ik combineer grepen uit mijn opleiding bio-dynamische massage met grepen uit vervolgtrainingen die ik heb gedaan. Lange rustige strijkingen worden afgewisseld door knedingen van de spieren en drukpunten massage. Hierdoor kunnen spanningen en spierknopen oplossen en de energie weer stromen.

Na een bezoek aan Reintje voelt het alsof ik eventjes op vakantie ben geweest. Een warme sfeervolle ruimte in plaats van de eeuwige rommel in mijn huis. Aandacht voor mijn pijnlijke nek van al het sjouwen en voeden. Het voelt sowieso alsof reintje mijn lichaam kan lezen. Hierdoor kan ik me goed ontspannen. Na de massage kan ik weer opgeladen aan de slag.

Maria, 33 jaar, dochter van 3 jaar en een zoon van 6 maanden.