Over mij
Over mij

Ik volg mijn hart

Na mijn studies psychologie en bio-dynamische massage therapie startte ik 20 jaar geleden mijn massage- en coachingspraktijk. Nadat ik moeder werd in 2003 merkte ik dat mijn hart het meest ligt bij het masseren en begeleiden van zwangeren en jonge gezinnen. Ik vind het belangrijk dat jonge gezinnen samen een goede start kunnen maken. Moeder worden is voor alle vrouwen een enorme levensverandering. Ik vind het bijzonder daar onderdeel van uit te maken. Na praktijk gevoerd te hebben in Amsterdam en Zwitserland is mijn praktijk sinds 2019 gevestigd in Maarn.

Masseren

Masseren vind ik gewoon super fijn om te doen. Ik hou van het aandachtig afstemmen, zoeken naar wat iemand nodig heeft, de rust in de ruimte tijdens de massage. Ik vind het mooi om te zien als mensen ontspannen en opgeladen van de massagetafel stappen. Of als mensen na een begeleidingsgesprek in combinatie met massage, het gevoel hebben dat het gesprek dieper is geïntegreerd of dat ze op de massage tafel nog een paar nieuwe inzichten hebben gekregen.

De baby-planeet

Nadat ik moeder werd drong het tot me door, dat niet alleen mannen, maar ook baby’s van een andere planeet komen. Doordat baby’s niet via gesprekstaal met ons kunnen communiceren ben ik op zoek gegaan naar hoe baby’s dan wel met ons proberen te communiceren. Daarom heb ik Dunstan babytaal en daarna pre- en perinatale psychologie gestudeerd. Deze opleidingen gaan over wat baby’s je willen vertellen door bijvoorbeeld de verschillende manieren van huilen en andere lichaamstaal.
‘Onbewust veroordeelde ik mezelf’, artikel in tijdschrijft Flow

Podcasts

Je kunt twee podcasts beluisteren waarin ik vertel over mijn werk. De podcasts behoren bij de serie De Massage Podcast, waarin Erik Zoomers je meeneemt op zijn ontdekkingstocht naar antwoorden op de vraag ‘Waarom is massage een goed idee?’.
Luister hier naar: Waarom is massage tijdens de zwangerschap een goed idee? en Waarom is postnatale massage na de bevalling een goed idee?

Mijn zoontje huilde vanaf dag één heel veel. Ik had een zware bevalling. Reintje vertelde dat een zware bevalling voor de moeder, ook een zware bevalling voor de baby betekent. Baby’s huilen niet alleen als ze behoeften hebben, maar ook om ervaringen en indrukken zoals een bevalling te verwerken. Dit soort huilen klinkt anders. Reintje hielp me dit herkennen en leerde me hoe ik mijn zoontje daarin kon ondersteunen. Na twee weken huilde hij veel minder.

Laura 33 jaar, baby 3 maanden