Zwangerschapsmassage
Zwangerschaps massage

Je bent zwanger

De periode waarin er een kindje in je buik groeit is een bijzondere periode in je leven.

Je lichaam bereidt zich voor

Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent en slechter slaapt. Bij een zwangerschap wordt het zwaartepunt van je lichaam door het extra gewicht steeds verplaatst. Daardoor kun je last krijgen van pijn in je nek en rug, bekkenklachten en het vasthouden van vocht. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen. Massage verbetert bovendien de doorbloeding van het lymfevatenstelsel. Daardoor wordt de placenta beter doorbloed en komen meer zuurstof en voedingsstoffen bij je baby terecht en wordt de afvoer van afvalproducten bevorderd.

Ontspannen moeder is ontspannen baby

Door de massage maak je hormonen aan als endorfines. Die zorgen er voor dat je ademhaling rustiger wordt, je hartslag verlaagt en je je ontspant. Als jij je gaat ontspannen, doet je baby dat ook.

‘Zwanger zijn is een unieke gebeurtenis in je leven. Ik wilde er zoveel mogelijk van genieten. Je laten verwennen is één manier. Door de ontspannen sfeer die Reintje creëert, de warme handdoeken, en de respectvolle aanraking, kon ik heerlijk wegdromen. De eerste drie nachten na de massage kon ik altijd beter slapen.’

Emma, 29 jaar

De behandeling

De massage vindt plaats in een rustige, sfeervolle ruimte. Een behandeling duurt een uur en een kwartier. De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk, dat jij je helemaal kunt ontspannen.
Eerst bespreken we het verloop van je zwangerschap, je wensen en eventuele klachten. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen je het beste kunt liggen.

Ik maak gebruik van een speciaal voor zwangeren ontworpen massagetafel met uitsparingen voor de buik en borst. Waar nodig word je ondersteund door kussens. Ik dek je toe met warme handdoeken. Ik gebruik alleen natuurlijke olie en massagewax.

‘Ik maak gebruik van een speciaal voor zwangeren ontworpen massagetafel en gebruik alleen natuurlijke olie.’

Reintje van der Cingel

Gebruikte massagetechnieken

De massagetechnieken zijn afgestemd op het zwangere lichaam. Ik combineer grepen uit mijn opleiding bio-dynamische massage met grepen uit zwangerschapmassagetechnieken. Lange rustige strijkingen worden afgewisseld door knedingen van de spieren. Hierdoor kunnen spanningen en spierknopen oplossen en gaat de energie weer stromen.